У Русији се спрема нови закон: Уводи се забрана реклама на сајтовима организација које су пролашене за стране агенте

Rusija

Предлог закона којим се уводи забрана постављања рекламних огласа на сајтовима организација које су у Русији проглашене за стране агенте је припремљен и у фази је усвајања, изјавио је данас председник комисије Думе за истрагу мешања страних држава у унутрашње ствари Русије Василиј Пискарев, преноси Тасс.

Са Одбором за економску политику припремили смо предлог закона о потпуној забрани објављивања реклама на сајтовима страних агената и он се сада усваја, навео је Пискарев на Телеграму.

Раније је председник Државне думе Вјачеслав Володин рекао да посланици сматрају да је стране агенте неопходно лишити могућности да остварују приходе у Русији и подсетио да се у Државној думи припрема одговарајући закон.

Како је објаснио, реч је о забрани да грађани и домаће компаније, без обзира на облик власништва, постављају огласе на сајтовима страних агената, на њиховим друштвеним мрежама и на другим интернет платформама, а за оне који прекрше забрану биће предвиђене „строге казне“.

Володин је истакао да посланици Државне думе добијају бројне позиве грађана који су огорчени што блогери „који делују у интересу непријатељских држава и сипају прљавштину“ по Русији зарађују од руских грађана и домаћих компанија.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs