Ухапшене 63 особе повезане са спортским насиљем у Грчкој, већином навијача пирејског Олимпијакоса

Sportsko nasilje

Грчка полиција ухапсила је 63 особе оптужене да су чланови криминалне организације повезане са спортским насиљем, преноси Ројтерс.

Они су ухапшени јуче у склопу шире полицијске операције која је укључивала рације у 87 домова и конфисковање мобилних телефона, лаптоп рачунара, ножева и ваздушног оружја.

Полиција је идентификовала око 160 припадника криминалне групе која је активна бар од 2019. године, а њени чланови, већином навијачи клуба Олимпијакос, ухапшени у овој акцији су оптужени за, између осталог, незаконито поседовање наркотика, оружја и експлозива, као и пљачку и убиство из нехата.

Ова истрага покренута је у децембру прошле године након што је преминуо од повреда Георгиос Лингеридис, полицајац који је учествовао у сукобу навијача и полиције током утакмице одбојкашких клубова Олимпијакос и Панатинаикос, због чега је више од 400 људи приведено, а један мушкарац је у затвору и чека суђење.

Полиција сумња да је реч о криминалној организацији која се налази у Атини и другим грчким градовима.
Потпредседник Олимпијакоса Алексис Коугиас рекао је за Ројтерс да тај тим и његов власник“нису повезани са случајем и оптуженима на било који начин“.

После убиства полицајца Лингеридиса, грчка влада је увела мере попут постављања сигурносних камера код терена и стадиона, а навијачи ће морати да се, ако желе да уђу на стадион, идентификују преко државне апликације на мобилном телефону.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.