Ужас на Филипинима: Током католичке мисе експолодирала бомба, четири особе погинуле!

Katolička misa

У експлозији бомбе током католичке мисе у образовној установи у граду Маравију на југу Филипина, погинуле су четири особе, а рањена је неколицина људи, Филипинске власти су данас подигле стање приправности безбедносних служби на највиши ниво и саопштиле да је реч о чину исламског тероризма.

– Најоштрије осуђујем бесмислено гнусно злодело које су починили инострани терористи. Екстремисте који врше насиље против невиних увек ћемо сматрати непријатељима нашег друштва – изјавио је филипински председник Фердинанд Маркос млађи, преноси Ројтерс.

Експлозија у граду који су 2017. године пет месеци контролисали милитанти Исламске државе, догодила се након убиства 11 екстремиста у петак, у војној операцији у провинцији Магинданао дел Сур, удаљеној око 200 километара од Маравија.

Позивајући на смиреност, Маркос је објавио на платформи Икс (Твитер) да је наредио полицији и војсци да „обезбеде заштиту и безбедност цивила и рањивих заједница“.

– Будите сигурни да ћемо починиоце овог немилосрдног чина привести правди – изјавио је генерал филипинске армије Габријел Виреј ИИИ, оценивши да је у питању „акт тероризма“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs