Весић: Приступна саобраћајница од ауто-пута до аеродрома Никола Тесла постаје државни пут

Vesić

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је за Тањуг да је Влада Србије на његов предлог изменила Уредбу о категоризацији путева и да је приступна саобраћајница од ауто-пута према аеродрому Никола Тесла у Београду постала државни пут који је у надлежности Министарства и Путева Србије.

Весић је у изјави за Тањуг рекао да је Министарство упознато са случајем изградње дивљег паркинга на путу који води од ауто-пута Београд – Шид до аеродрома Никола Тесла, као и да је пробијена заштитне ограде како би се обезбедио улаз и излаз са тог дивљег паркинга.

„Они који су то урадили пробијањем ограде су извршили кривично дело и угрозили безбедност учесника у саобраћају. Заштитна ограда није могла да буде уклоњена без подршке оних који раде у државним службама, то је јасно, а они су ти који би то требало да спрече“, рекао је Весић.

Весић наглашава да се саобраћајница која води од ауто-пута до аеродрома налази у надлежности града Београда.

Додаје да је министарство било принуђено да реагује у поводом овог случаја, јер надлежни управљач пута, није реаговао и ограда није враћена, па је самим тим била угрожена безбедност учесника у саобраћају.

Весић каже и да је било важно реаговати и због тога што води до највећег медјународног аеродрома у Србији.

Министар истиче да ће, када наредне недеље Уредбе ступи на снагу, наложити враћање заштитне ограде и подношење кривичних пријава против свих оних коју су учествовали у уклањању огроде, угрозили безбедност саобраћаја и уништили државну имовину.

„И остале саобраћајнице око аеродрома ускоро ће постати државне, заштитне ограде ће бити постављене да би се предупредило нелегално укључење и са других дивљих паркиралишта“, рекао је Весић.

Министар додаје да почиње и изградња пруге од Земун Поља ка аеродрому, а процене указују да ће се на тај начин од аеродрома ка Београду превозити више од 50 одсто путника.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.