(ВИДЕО) 47. Међународни сајам перадарства од 26. до 28. јануара

Sajam peradarstva

Сада већ традиционално, последњи викенд у јануару месецу, у нашем граду, резервисан је за Међународни сајам перадарства. Ове године, манифестација ће бити реализована у тржном центру „Зипер“ на Стапарском путу, уз подршку локалне самоуправе.
Више о програму који нас очекује, рекао нам је директор Међунардоног сајма перадарства, Игор Громиловић.
„Сајам перадарства представља изложбу, празник, одгајивача ситних животиња. За три дана, колико траје манифестација, Сомбор ће да окупи највеће одгајиваче који држе ситне животиње. Моћи ће да се види преко 2500 изложених експоната, од тога 1500 голубова. Имамо око 500 украсне живине, 300 кунића и око 300 птица. Поред тога, ту је и акваристика и тераристика, тако да заиста за све љубитеље који хоће нешто да виде, то ће се налазити у хали“, каже Громиловић.
Ова манифестација спада у ред најважнијих не само када је у питању Србија, већ и Балкан, а трећа је по величини у Европи. Учесници се за овај догађај темељно припремају, а посетиоци долазе из свих крајева нашег округа, али и региона.
„Сомбор је домаћин пре свега и државног шампионата ситних животиња, тако да, одгајивачи се нестрпљиво припремају задњих шест месеци да би у Сомбору по неко од њих понео титулу мајстора одгоја Републике Србије. Петак, 26. јануара, је свечано отварање у 13 часова. Тада је Сајам отворен до 20 часова. Субота је за нас породични дан када углавном долазе наши Сомборци и људи из околине. Недеља је одгајивачни дан, када долазе буквално сви, и из околних земаља, и тада испред хале буде сигурно између 5 и 10 хиљада посетилаца који дођу да посете ову манифестацију“, поносно истиче директор Сајма.
Манифестацију ће отворити Ненад Катанић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs