(ВИДЕО) Апатин: Почело обележавање Светосавске недеље

Apatin Sveti Sava

Бројним активностима, јутрос је у Апатину започето обележавање Светосавске недеље. У Основној школи “Жарко Зрењанин”, организоване су спортске активности у хали “Раде Ратко Вејин”, а потом је у школској библиотеци уприличена додела диплома награђеним ученицима на литерарном конкурсу.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


„Као и сваке године, тако и ове године, у склопу Светосавских активности наша школа организовала је литерарни и ликовни конкурс, те смо данас искористили прилику и поделили мале поклончиће за наше ученике који су освојили награде. То су прво, друго и треће место. Иначе, ликовни радови су изложени у Галерији „Меандер“, која ће вечерас свечано отворити изложбу са почетком у 18 часова“, рекла је директорка школе, Јасна Павићевић.
Тим поводом, школу су посетили и чланови УГ „Мали принц“, за које су апатински основци прикупљали средства на Новогодишњем базару, крајем прошле године, када су продавали украсе и предмете које су сами направили.
„У току децембра месеца, наша школа је имала пројектну наставу, а циљ је био оснивање, односно организација Новогодишњег базара. На том базару су скупљена значајна средства. Базар смо организовали последњи наставни дан у првом полугодишту. Педагошки колегијум и тим је одлучио да значајна средства доделе Удружењу „Мали принц“ и нашој ученици Калини Рашети, која је на кућној настави, тако да смо исто тако у склопу Светосавске недеље одлучили да уручимо та средства и заокружимо негде све ово хуманитарним неким радом и доброчинством“ , закључује директорка Павићевић.
Након отварања изложбе у Галерији, у 19 часова у Великој сали Културног центра биће уприличена и Светосавска академија, а Света литургија и сечење славског колача, одржаће се у суботу, од 9 часова, у храму „Сабор Светих Апостола“, поред Дунава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.