(ВИДЕО) Црвеначка изложба паса оборила балкански рекорд

Crvenačka izlozba pasa

Специјализована изложба немачких овчара у насељеном месту Црвенка, поново је оборила рекорде, како по броју паса учесника, тако и по броју посетилаца. Током три дана трајања ове манифестације, Црвенка је била домаћин гостима из целог света, које је у „најслађем селу“ окупила љубав према овој изузетној раси паса.

Домаћин ове манифестације и један од организатора, Марко Јововић, истакао је велико задовољство успешном реализацијом, бројем учесника и одзивом посетилаца.

-Ми смо јако задовољни са одзивом људи који су дошли код нас. Буквално имамо излагаче из преко 20 земаља, а посетиоце преко 25 земаља који су сви дошли у нашу општину, у нашу Црвенку, да буду део спектакла који смо се потрудили да направимо овде. Што се тиче броја паса, имамо пријављених у каталогу 305 паса, што је дефинитвно рекорд на целом Балкану, и у историји југословенске а не сад још да кажем српске кинологије. То нико никада није направио ни за једну расу што је направио наш клуб, тј. што смо ми направили уз подршку свих пријатеља, спонзора који су препознали да се и у овоме може уживати, што се тиче изложбе паса, дружења и осталога.

Локални стадион, где је изложба одржана, посетило је овим поводом преко 5.000 посетилаца, а по први пут на такмичењу је судило пет еминентних немачких судија, акедитованих од стране Светског удружења одгајивача немачких овчара, што само додатно потврђује значај и квалитет ове изложбе и овог такмичења.

С тим у вези, питали смо Марка и да нам каже нешто више о самом такмичењу, односно категоријама паса који у њему узимају учешће.

-Пси од 3 до 6 месеци, 6 до 9, 9 до 12, 18, 24, отворени разред и разред радних. То је значи један систем екстериорног оцењивања паса, који се одржава у три ринга. У једном рингу су мужјаци, у другом рингу су женке и трећи ринг је за оцењивање такозваног „штанда“, који се ради пре самога трчања и завршнице у рингу.

У нади да ће ова манифестација постати традиција, те да ће њен обим из године у годину расти, наш саговорник још једном се захвалио на подршци свима који су узели учешће, а посебно се осврнуо на ученике и посетиоце који су дошли из далеких земаља.

-Ја сам, као један од организатора ове изложбе, јако задовољан што су сви наши пријатељи дошли да испоштују, неко као такмичар неко као гледалац, из далеких земаља, одвојили своје време, новац и остало и ја бих да им се захвалим још једном за све ово што су урадили за нас и наш клуб и поготово за моју, нашу Црвенку.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.