(ВИДЕО) Наставља се акција бесплатног чиповања и вакцинације власничких паса

Veterinarska stanica Sombor

Четврту годину заредом, захваљујући средствима из буџета Града Сомбора, Ветеринарска станица ће спровести акцију бесплатног чиповања и вакцинације паса. Према речима извршног директора Ветеринарске станице, Дарка Радуловића, до сада је урађено 5200 јединица чиповања и вакцинације, а Уговором са Градском управом у ове сврхе опредељено је четири милиона динара. Такође, Радуловић је нагласио да је циљ реализације овог програма да се што више паса обележи и вакцинише против беснила, како би били заштићени и како би их власници лакше пронашли, у случају да се изгубе или побегну.

„Кроз овај Уговор ћемо урадити 1200 јединица чиповања и вакцинације, 800 јединица само вакцинације. Обавеза власника је да своје кућне љубимце обележавају по Закону о ветеринарству и добробити животиња и Закону о обележавању животиња“, рекао је Радуловић.

Он је уједно искористио прилику и да се захвали локалној самоуправи на подршци.
„Овом приликом би се захвалио Градској управи Града Сомбора и градоначелнику Антониу Ратковићу на разумевању и подржавању ове акције, која је од друштвеног значаја“, закључио је извршни директор Ветеринарске станице Сомбор.

Власници који желе да чипују и вакцинишу своје кућне љубимце могу да дођу у Ветеринарску станицу Сомбор, на адреси Стапарски пут 37, сваког радног дана у термину од 9 до 16 часова.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.