(ВИДЕО) Настављају се радови на изградњи пута Риђица – Растина

Asfaltiranje Riđica Rastina

Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић заједно са сарадницима обишао радове на реконструкцији дела пута од Растине до Риђице, у улици Светог Саве у овом насељеном месту.

У току је друга фаза реконструкције коловоза, у оквиру које ће бити урађно 570 метара пута. Према речима градоначелника Ратковића, реч је о веома битној саобраћајници, која ће насељено место Риђица спајати са граничним прелазом, али и другим местима.

– Веома битна саобраћајница, води се као атарски пут, али користиће се и као локална саобраћајница с обзиром да ће насељено место Риђица спајати директно са граничним прелазом Растина – Бачсентђерђ, али и са насељеним местима Растина и Гаково и уједно ће за који километар скратити пут од Риђице до Сомбора. У прошлој години је завршено негде око километар и осамсто педесет метара овог атарског пута. На захтев становника Риђице и значај овог пута ми ћемо настављати и да издвајамо у буџету средства, али и да од органа власти са Покрајине и Републике тражимо средства за ову деоницу. Град Сомбор је у свом буџету издвојио негде око 60 милиона за наставак ових радова, рекао је градоначелник Ратковић.

Укупна дужина саобраћајнице од Риђице до Растине је нешто више од шест километара, а ширина нове асфалтне конструкције је 5 метара. Извођач радова је „Еxтра ауто транспорт“ д.о.о Врбас.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.