(ВИДЕО) Одржана промоција легата Терезе Кочиш

Tereza Koćiš

У Градском музеју Сомбор, одржана је промоција легата наше највеће гимнастичарке свих времена, славне Терезе Кочиш. Тим поводом, догађају су присуствовали Тереза Кочиш и Давид Фирањ, директор Градског музеја са сарадницима. Више о самом догађају, рекао нам је Давид Фирањ.

„Морам на почетку да нагласим да је Градски музеј Сомбор поносни чувар легата Терезе Кочиш. Ми смо се данас окупили заправо поводом Терезиног јубиларног рођендана да га обележимо и прославимо на овај начин и да се још једном осврнемо на њене изузетне резултате које је у гимнастици за Југославију“, поручио је Фирањ.
Тереза је рођена 1934. године, у насељеном месту Светозар Милетић. Гимнастиком је почела да се бави 1948. године, а већ две године касније постала је светска шампионка. Вицешампионка Европе постала је 1963. године у Паризу. За репрезентацију Југославије, Тереза Кочиш, наступала је на Олимпијским играма у Хелсинкију (1952) и Риму (1960).

„Много, много сам срећна да сам могла завештати мом граду Сомбору, Музеју, моје трофеје и дипломе и силне новине, чланке“, закључила је Тереза Кочиш.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.