(ВИДЕО) Одржана промоција пројекта „Контекстуализација културног наслеђа кроз рад са младима“

Predavanje

У Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор, одржана је промоција пројекта Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин, под називом “Контекстуализација културног наслеђа кроз рад са младима”. Како је истакла др Славица Вујовић, начелница архитектонског сектора испред Покрајинског завода, циљ пројекта био је популаризација знања о просторно-културним и историјским целинама у Сомбору и
Апатину.
„Презентација представља један важан тренутак у делатности Покрајинског завода, а то је рад са младима и популаризација наслеђа управо у тој категорији која треба полако да преузима неке задатке и да се брине о очувању наслеђа. Почели смо да се бавимо детаљније одређеним културним добрима и замолили смо те младе људе да приближе то наслеђе вредности својој генерацији“, рекла је Вујовић.

Давид Фирањ, директор Градског музеја Сомбор истакао је да му је задовољство што је управо овој установи припала част да буде домаћин једног оваквог пројекта.

„Још једном захваљујем Покрајинском заводу за заштиту споменика културе Петроварадин што је одабрао баш простор Градског музеја Сомбор за презентацију овог значајног пројекта, уз наду да ћемо у врло блиској будућности дугогодишњу сарадњу подићи на још виши ниво“, поручио је директор Градског музеја.

Пројекат је реализован посредством Министарства културе, а учешће су узели гимназијалци из Сомбора и Апатина.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.