(ВИДЕО) Одржана промоција пројекта Монографија „Круг живота и смрти“

Monografija Između zivota i smrti

У Галерији савремених уметности Градског музеја Сомбор, данас је одржана промоција пројекта „Монографија Круг живота и смрти: Каталог прстења из средњовековне археолошке збирке Градског музеја Сомбор“. У питању је богато илустровано издање које поред основних података о прстењу нуди илустрације, фотографије и цртеже са свим детаљима о овим примерцима, које су грађани претходно имали прилику да виде на истоименој изложби, реализованој током претходне године.

„Као што је јавност већ упозната, прошле године смо у склопу програмског лука обележавања 140. годишњице музејске делатности у Сомбору отворили изложбу „Круг живота и смрти“, каталог прстења из средњовековне археолошке збирке Градског музеја Сомбор. Захваљујући посвећености ауторке Викторије Узелац, данас представљамо ово изузетно издање, монографију истог назива и настављамо ову причу. Не могу да кажем затварамо круг, зато што се у музејској делатности круг никада не затвара. На овај начин желимо да дамо допринос промоцији археолошке музејске грађе на нашем поднебљу“, рекао је директор Градског музеја.

Монографија је одштампана средствима Министарства културе Републике Србије. Издавач овог здања је Градски музеј Сомбор, лектуру и коректуру потписује Бранко Ћурчић, а превод на енглески језик Синиша Каралић. За графички дизајн и припрему за штампу задужени су били Александра Радивојевић и Марко Алексић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.