(ВИДЕО) Отворен Клуб међугенерацијске солидарности у Сомбору

Gerontoloski centar

У Геронтолошком центру, данас је уприличено свечано отварање „Центра међугенерацијске солидарности Сомбор – Клуба међугенерацијске солидарности“ у оквиру пројекта Аgе+. Испред локалне самоуправе, догађају су присуствовале заменица градоначелника, Љиљана Тица и чланица Градског већа, Јована Миљевић.
Више о самом пројекту, рекла нам је заменица градоначелника.

“Ово је пројекат који је Град прихватио 2024. године, тако што је присуствовао промотивним скуповима да би се упознао са циљем самог пројекта. Након тога је приступио подршци и помоћи, одлучио се да прихвати овај пројекат и да брине и унапреди положај својих старијих суграђана. Град Сомбор и даље наставља у том правцу и трудиће се да максимално помогне својим старијим суграђанима, а проширићемо сарадњу и са Омладинским центрум, Дечијим вртићем „Мали Принц“, са удружењима пензионера која делују на подручју нашег Града”, поручила је Тица.

Током отварања Клуба уприличен је и пригодан програм, у коме су учествовали корисници Геронтолошког центра, Удружења пензионера Града Сомбора, те малишани Вртића „Мали Принц“ и Предшколске установе „Вера Гуцуња“.

АGE+ је регионални пројекат подршке старијим особама кроз међугенерацијске активности, изградњу заједница које су прилагођене потребама популације старијих од 65 година те јачање капацитета у областима социјалне заштите, здравства и неге.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.