(ВИДЕО) Отворен паркинг на простору некадашњег Прокупца-бесплатно паркирање до 1. јула

Prokopac parking Sombor

Данас је и званично отворен паркинг на простору некадашњег предузећа „Прокупац“ у Сомбору. Томе захваљујући, обезбеђено је 80 нових паркинг места, а како је ово тек прва фаза радова, очекује се изградња још нових паркинг места, како на овој локацији, тако и на другим градским локацијама.

-Данас отварамо прву фазу, али свакако да нисмо завршили комплетан пројекат. У овој првој фази подразумевало се партерно уређење и 80 нових паркинг места, комплетан зид, атмосферска канализација, јавна расвета и за неких отприлике месец дана надамо се и постављање рампе. Оно што бих нагласио и што је битно за све наше суграђане, да до 1. јула биће бесплатан паркинг, а од 1. јула ће кренути наплата. У другој фази је предвиђена изградња објекта овде до улице, а у трећој фази постојаће могућност и надоградње овог паркинга, како бисмо још више повећали наша паркинг места, рекао је градоначелник Сомбора-Антонио Ратковић.

Колики значај има отварање новог простора за паркирање, као и изградња нових паркинг места, потврђује и директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Сомбор, Гордана Вуловић, која истиче да је у претходних 10 година, 12 пута повећан број обновљених регистрација и новорегистрованих возила, а 15 пута је повећана флуктуација саобраћаја у ужем језгру града. Такође, она додаје и да се нада да ће у сарадњи са локалном самоуправом, у блиској будућности, бити реализовано још оваквих и сличних пројеката.

-Ја се надам, у сарадњи са Градом, да ћемо ми наћи још неку локацију, сличну овој, која је у власништву Града, да се направи још више места за паркирање и да се обезбеди да језгро града користи се за оно што му јесте намена, а да не буде затрпано возилима и да се безбедност у саобраћају повећа максимално.

Испред локалне самоуправе потврђују да ће се овакви радови наставити и у наредном периоду, а да ће међу првима бити пројекат за изградњу нових паркинг места у Војвођанској улици.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.