(ВИДЕО) Приводе се крају радови на изградњи пута Бачки Моноштор – Купусина

Bački monostor

 

Радови на изградњи пута Бачки Моноштор – Купусина теку планираном динамиком. Наиме, тренутно се ради на асфалтирању првог носећег слоја, а радове су обишли градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, члан Градског већа, Ђорђе Зорић, одборник у Скупштини Града, Далибор Форгић, као и представници Савета Месне заједнице „Бачки Моноштор“.
Како је истакао градоначелник, Антонио Ратковић, носећи слој износиће 7 центиметара, док ће завршни слој бити дебљине 4 цм. Ратковић је додао и да ће на овој деоници пута бити додатно повећана безбедност за све учеснике у саобраћају.
„Сама ширина коловоза износиће 5,5 метара. Биће урађена и хоризонтална и вертикална сигнализација и оно што ће бити на Граду Сомбору да касније уради су свакако одбојне ограде, с обзиром да се ради о путу који је на одбрамбеном насипу. Без обзира што ће бити ограничена брзина, из безбедности за све возаче трудићемо се да урадимо и ограде на кривинама“, поручио је градоначелник.
Такође, он је рекао и да ће током зимског периода, а по завршетку свих радова, надлежност на одржавању деонице преузети Зимска служба.
Одборник у Скупштини Града Сомбора, Далибор Форгић, захвалио се надлежнима на улагању у путну инфраструктуру у Бачком Моноштору, те нам је рекао и због чега је управо овај пут важан за све Моношторце.
„Радови се изводе захваљујући Граду Сомбору и Аутономној покрајини Војводина, који финансирају ове радове. Моношторци нису сигурно ни сањали овај пут да ће се урадити, то је једна вишедеценијска жеља, али ево захваљујући градоначелнику Града Сомбора и његовим сарадницима, кренуло се у реализацију пројекта који ће бити и успешно завршен. За Бачки Моноштор ово је изузетно значајно“, поручио је Форић.
Реализацију радова финансира Управа за капитална улагања, Покрајинска влада и Град Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.