(ВИДЕО) Средња техничка школа добила нови камион за обуку ученика

Kamion C kategorije

Члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић, чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков и начелник Одељења за образовање Горан Тодорић, посетили су Средњу техничку школу и том приликом погледали нови камион за обуку ученика који похађају образовни профил Возач моторног возила.

Набавка камиона финансирана је из буџета Града, а према речима Саве Дојића, у ову сврху издвојено је 6 милиона динара.

– Овај камион је значајан због тога што је урађен по свим законским прописима за обуку возача, са дуплим командама и свим пратећим потребним елементима. Знамо и сами да су возачи теретних возила тренутно изузетно дефицитарно занимање, тако да смо овим путем хтели да заинтересујемо младе људе који завршавају основну школу да уписују овај смер, јер су им радна места по завршетку школовања загарантована, рекао је већник.
Представнике Града Сомбора у име Средње техничке школе дочекала је директорка Сузана Вукићевић, заједно са помоћником Павлом Терзићем и истакла да је током протеклог периода у овој школи урађен велики број пројеката са циљем унапређења квалитета наставног процеса.

– Наши ученици су у протеклом периоду добили најновију салу за физичко, добили смо и нови терен за кошарку, одбојку, мали фудбал, рукомет, а по жељи ученика и наставног особља обезбедили смо ново возило за обуку Ц категорије. Ми ослушкујемо жеље наших ученика, јер будућност је у њиховим рукама, испричала је Вукићевић.

Како су навели из Средње техничке школе, ново теретно возило испуњава све савремене безбедносне карактеристике у које се убраја савремени кочиони систем са АБС-ом, клима уређај, дупле команде за инструктора као и савремени дигитални тахограф прве генерације.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.