(ВИДЕО) У току бесплатна школа пливања за предшколце

Besplatna školica plivanja Sombor

На Градском базену у Сомбору отпочела је бесплатна школа пливања, која се реализује већ трећу годину за редом, а намењена је деци предшколског узраста. Нешто више о циљу и значају овог програма, рекла нам је чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић.

– Овај програм финансира Град Сомбор, а реализује се у сарадњи са Предшколском установом „Вера Гуцуња“ и Спортским центром „Соко“ Сомбор. Циљ овог пројекта је свакако да деца савладају основне елементе пливања да науче самостално да се одржавају на води, да се ослободе од страха и да науче пливати. Свакако да овакви пројекти су нам од великог значаја, зато што деца већ са шест година науче да пливају, самим тим буду безбедни када се буду налазили поред језера, река и драго нам је кроз овај програм од почетка програма до краја ове године ће научити да плива близу 500 малишана, испричала је Нађ Косановић.

Тренер пливања Саша Плавшић, истакао је да деца пролазе кроз тронедељну обуку током које кроз игру и дружење савладавају основне елементе пливања. Како је рекао, први од укупно 15 часова буде реализован у објекту, након чега се школа пливања наставља на Градском базену.

– Први час буде у објекту, где их упознамо са садржајем будућих активности то је својеврсна учионица безбедног понашања на води. Циљ ове целе акције да их припремамо за безбедно купање на води значи -превенција. Конципирано је све кроз игру, тако да они уопште немају доживљај да нешто уче и да морају. По мом искуству које 34 године, ова интензивна обука је сасвим довољна да они пропливају, да се одржавају на води, а по процентима око 80 посто њих је пропливало, објаснио је инструктор.

Плавшић је додао да је тренутно у току обука деце која похађају вртиће „Бубамара“ и „Цврчак“, након којих на ред долазе малишани из „Вишњице“, „Ђурђевка“, „Врапчића“ и „Петра Пана“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.