(ВИДЕО) Уручени уговори за спровођење мера енергетске санације

Potpisivanje ugovora

Уговори о додели средстава за спровођење мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији Града Сомбора, свечано су уручени данас, у Скупштинској сали зграде Жупаније. Од укупно 162 пријављених, 97 грађана остварило је право на субвенцију.

За финансирање овог програма обезбеђено је 13 милиона динара, од чега је 6,5 милиона динара обезбедило Министарство рударства и енергетике, а 6,5 милиона Град Сомбор.

О значају субвенција, али и о самом поступку пријаве, више нам је рекао један од добитника средстава, Штајнер Миран из Сомбора.

„Субвенције су веома значајне јер сам у протеклом периоду имао доста неких потешкоћа са грејним телима у кући. Ја сам поднео субвенцију за гас и то сам добио у вредности од 50 %. Прво сам се јавио на шалтер, процедура је била врло једноставна и добио сам инструкције шта треба да се одради папиролошки, то сам одрадио, све је то ишло брзо и лагано својим током, тако да ја сам презадовољан, стварно сам презадовољан“, рекао је Шатјнер.

Ово је трећа година у којој се спроводи Јавни позив за мере енергетске ефикасности, а до сада је право на субвенцију остварило 329 грађана.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.