Влада: У фебруару милион ноћења домаћих и страних туриста

Turisti

У Србији је у фебруару остварено укупно милион ноћења домаћих и страних туриста, што је раст од око 45 одсто у односу на фебруар прошле године, показују најновији подаци Централног информационог система у области угоститељства и туризма – еТуриста.

Како је саопштено из Владе Србије, број ноћења страних туриста у фебруару је износио 481.000, што је повећање од чак 80 одсто у поређењу са истим месецом прошле године.

Брзина раста туристичког промета страних гостију у односу на почетак прошле године, резултирала је повећањем удела ноћења страних гостију у укупним ноћењима, са 37 одсто на 45 одсто.

Туристичке дестинације у Србији са највећим бројем ноћења туриста у фебруару 2023. године су Београд, Златибор, Копаоник, Нови Сад и Дивчибаре.

Резултати на почетку године уливају наду да ће наставак раста туристичког промета у 2023. години бити вођен повећањем броја страних гостију, што ће допринети даљем расту девизног прилива будући да је у прошлој години остварена рекордна зарада у туризму од 2,5 милијарде евра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs