Вучевић и Мојсиловић посетили на ВМА повређеног припадника 72. бригаде

VMA

Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић посетили су повређеног припадника 72. бригаде за специјалне операције, старијег водника Бранка Војводића, који је примљен на Војномедицинску академију, након задобијања тешких повреда током вежбе десантирања из хеликоптера на водену површину канала Дунав-Тиса-Дунав у оквиру војног комплекса „Орешац“.

Повређеног старијег водника Војводића посетио је и командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни, генерал Мирослав Талијан, саопштено је из Министарства одбране.

О здравственом стању пацијента министра одбране и начелника Генералштаба упознао је начелник Одељења за интензивну терапију на Клиници за анестезиологију и интензивну терапију ВМА, пуковник доц. др Иво Удовичић.

Старији водник Војводић по пријему на ВМА хитно је оперисан.

Иако постоперативни ток протиче уредно његово стање је и даље озбиљно, налази се на Клиници за анестезиологију и интензивну терапију и о његовом опоравку води рачуна конзилијум лекара специјалиста ВМА.

Посети су присуствовали и начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал др Радивоје Анђелковић и заменик начелника ВМА, бригадни генерал проф. др Драган Динчић.

Рониоци су јутрос пронашли тело заставника Војске Србије, Мијодрага Тошковића који је током јучерашњих вежби десантирања из хеликоптера на водену површину нестао у каналу Дунав-Тиса-Дунав, саопштило је раније Министарство одбране.

Старији водник Војводић, који је јуче тешко повређен, превезен је на Војномедицинску академију у Београду где је синоћ оперисан и након операције налази се на интензивној нези.

Министар одбране Вучевић изразио је данас саучешће породици заставника Мијодрага Тошковића.

Он је захвалио Тошковићу на свему, додавши да је дао највише што је могао за своју отаџбину.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.