Вучић на седници Главног одбора СНС у Шумицама: Ићи ћемо у формирање покрета, важно је заједништво

AV

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је да опозиција није у стању људски да прихвати пораз и да су и сами свесни да није било никакве изборне крађе у Београду.

„И знају да су лагали. Они и данас знају да су лагали. Знате по чему то најбоље видите? Па видите по томе што нема одушевљења и еуфорије код њих зато што су добили нове изборе. Зато што одлично знају да нико није украо ни један глас. Зато што им је савршено јасно. Шта мисле људи у Београду и Србији?“, изјавио је Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке у Шумицама.

Како је рекао, СНС се у кампањи борила својим пројектима, новим научно-технолошким парковима, Био4 кампусу, већим платама и пензијама.

Вучић је рекао да су целе прошле године трпели притиске због неразумне политике режима Аљбина Куртија, а да се опозиција правила да то не види, и да је опозиција, за све то време, у Београду и Србији рачунала да је тренутак да то искористе за додатни притисак на своју земљу, за додатни напад на своју земљу.

„Није случајно да су се тако умножавали и убрзавали и усложњавали притисци и око наше спољне политике. Те уведите санкције, те оградите се од пријатељства са Кином, те урадите све што ми од вас тражимо, а ја само не знам, а шта ће нам онда држава. А због чега би смо имали државу? Мислите да је довољно да нам пошаљете маил, факс или објавите на свом сајту и тог дана ми морамо сви да се сагласимо са сваком вашом одлуком“, поручио је Вучић.

Како је рекао, затим је могло да се види да су унутар земље почели да говоре, нарочито после појединих догађаја на КиМ да је то њима прилика да се дочепају власти у Београду.

„Не зато што много воле Србију или Београд, већ зато што много воле данас попуњену српску касу и београдску касу, ништа друго од тога“, поручио је Вучић.

Он је позвао руководство странке да се на изборе изађе у што ширем фронту, јер Србији треба заједништво.Вучић је на састанку београдских напредњака рекао да ће то можда донети глас мање, али је важно да се покаже заједништво и колико су сви спремни да се боре за Србију.

„Заборавите разлике и ко ће да има одборника више или мање, прекините са расправама и покушајте да се уједините у један заједнички фронт за победу у Београду и у Србији“, поручио је Вучић.

Он је истакао да ће бити све лошија ситуација свуда, а нама је потребно да штитимо и бранимо земљу и чувамо КИМ и српски народ, а да земља напредује.

„То нису лаки задаци, зато треба да радимо више него икада, и ићи ћемо у формриање покрета да окупимо и оне који нису део странке“, поручио је Вучић.

Он је напредњацима рекао да зна колико им је тешко и колико су напорно радили и за претходне изборе, али их замолио да сада раде и два пута више.

„Да им само покажемо како се бори за своју земљу и за свој град. Лепо, мирно поштено, одговорно, са идејама, програмом, плановима. Са људима који неће да сеју мржњу против било кога другог и са онима за које знамо да ће поштено и и одговорно да управљају нашим градом и касом“, рекао је Вучић.

Позвао је председнике и руководство свих општина у Србији да изађу из канцеларија и да током кампање разговарају са народом.

„Желим победу да би Београд могао да се развија“

Председник Србије рекао је да жели убедљиву победу напредњака на београдским изборима, да би Београд остао у добрим рукама и могао да се развија. Он је додао и да нема лични интерес да учествује у кампањи за нове изборе у Београду, али да има интерес као Београђанин.

„Имам интерес као грађанин, као Београђанин и као грађанин Србије, јер бих волео да Београд остане у добрим рукама и да може да се развија. Али, верујте ми да ми је највећи мотив, ваша енергија, ваша подршка, ваша снага. Сваку кућу обиђите и мене није срамота да кажем да их победимо, да их победимо убедљивије него у децембру“, поручио је Вучић.

Он је додао и да зна њихове слабости, али и да зна колико су неки други много лошији.

„Знам да овде има неко и да опомене ове људе, а мораћемо многе и да мењамо“, рекао је Вучић и додао да неки кажу да он има добру душу па ће после месец дана да заборави на то.
народу да покажемо, да све те људе променимо. И неће ту бити пардона и неће бити никакве милости“, истакао је он.

Вучић је захвалио присутнима и симпатизерима странке јер су показали, како је рекао, колико воле своју земљу.

„Оно што ми је много важно – бескрајно вам хвала на томе што сте све ове године, кад је било тешко, уз сву ову муку, успели да истрпите све могуће увреде, лажи. Свакога дана је то тако, нешто ново измисле, са само једним циљем, да сруше своју земљу. И зато вам хвала што сте увек и у сваком тренутку показали колико волите своју земљу. И ви пензионери, и ви млади људи, ви који сте једни и други понајвише уложили у нашу будућност. Ви који сте добро разумели наше проблеме из прошлости, а ви пред којима је будућност целе ове земље посебно“, напоменуо је председник Србије.

Он је захвалио и женама на подршци.

„Хоћу да се захвалим свим женама, дамама. Захваљујући њима, побеђивали смо и побеђиваћемо увек. Зашто? Зато што су жене биле те које су показивале већу одговорност од нас, мушкараца. Не бисте веровали колико већи проценат жена нам пружа подршку, јер жене знају шта је ред, марљивост, одговорност. Оне брину о сваком детету, кући, знају шта је држава и не стављају то на коцку“, казао је Вучић.

Он жели, како је рекао, „још убедљивију победу него у децембру“.

„Желим да им покажемо да не можете поштене људе да оптужите да су лопови и да им покажемо – јесте Београд космополитски град, поносимо се тиме, али Београд је Србија, Београд је српски град, биће и остаће. Борба почиње, нека буде до коначне победе“, поручио је Вучић.

Састанку присуствују председник СНС Милош Вучевић, Повереница Градског одбора Београд и потпредседница СНС Ана Брнабић, потпредседници странке Владимир Орлић, Александар Шапић, Синиша Мали, као и други страначки функционери међу којима Никола Селаковић, Михаило Јовановић, Дарија Кисић, Петар Петковић, Томислав Момировић, Александар Мартиновић, Арно Гујон…

Брнабић: Циљ опозиције је да Вучић не учествује у кампањи за изборе у Београду

Први део састанка је отворен за медије, а прва се обратила Ана Брнабић која је рекла да се понво иде на изборе у Београду и да ће још убедљивије победити. Она је додала да је у предстојећој кампањи циљ опозиције да се име председника Србије Александра Вучића не нађе на листи СНС, пошто онда, како је рекла, не могу да победе.

„Њима је циљ да у овој кампањи избаце Александра Вучића из трке, да не сме да позајми своје име и свој лик листи којој жели, јер су потписали капитулацију док год листа носи његово име, они не могу да победе. Е, то неће моћи. Једноставно – неће моћи“, рекла је Брнабић.

Додала је да је једини начин за опозицију да дође на власт да „странци дођу, лупе шаком о сто и доведу их на власт“.

Вучевић: Неће странци одлучивати ко ће бити градоначелник, већ грађани Србије

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је данас да је победа на изборима 17. децембра била чиста и убедљива и поручио да ће на предстојећим изборима у Београду гласати грађани Србије и да неће „странци одлучивати ко ће бити градоначелник, ни министри“.

„Неће странци одлучивати ни ко може да гласа а ко не, јер је то записано у Уставу наше Србије“, рекао је Вучевић.

Нагласио је да ће вечерас питати председника Србије Александра Вучића да са СНС иде на изборе.

„Ми ћемо вечерас да питамо културно, братски да замолимо да опет Александар Вучић иде са нама на изборе, јер се ми њега не стидимо, јер је он део нас и ми смо уз њега и бићемо уз њега. А предлажемо и овој другој опцији да и они ставе свог лидера или своје лидере, зашто се стиде? Ми се не стидимо човека који озбиљно и државнички води Србију, ми ћемо са поносом да идемо са њим у кампању, него где је вама (опозицији) Ђилас, да ли смете његово име да напшете?“, рекао је Вучевић.

Он је упутио молбу свим месним и општинским одборима, свим члановима и функционерима да изађу на терен и воде кампању.

„Сви на терен, и чланови и посебно функционери, сви месни и општински одбори. Да, ми ћемо да радимо, од човека до човека, од врата до врата, да обиђемо све пијаце и тргове, будемо са народом и да их замолимо да сачувамо још једном Београд од руку оних који су га пљачкали и разарали“, рекао је Вучевић.

Председник СНС је позвао Вучића да их и даље предводи.

„Да нас предводи онај са којим смо ишли у победе и са којим идемо у још једну убедљиву победу. Не дамо Београд лоповима. Молим Александра Вучића да нам се обрати и да поведе ову победничку енергију и листу“, рекао је Вучевић.

Шапић: Нови избори у Београду превазилазе локалне теме, браниће се и држава

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је данас да су предстојећи нови београдски избори најважнији од увођења вишестраначја, што се локала тиче, јер, како је рекао, превазилазе локалне теме и биће вредносни избори којима ће се бранити и држава.

„Ово су први избори који се понављају на овај начин. Ови избори се не тичу комуналних питања, ово ће бити вредносни избори, где ће се бирати између два погледа на државу, народ, српску нацију, економију. То сам рекао пре месец и по, два, да Београд мора да има српску власт, српског градоначелника. Кад год смо имали југословенску власт или неку другу, добро је било свима другима, најгоре Србима. Кад смо имали српску, било је добро и другима“, рекао је Шапић.

Он је рекао да је тренутак у свету веома специфичан.

„Уколико будемо дозволили да изгубимо Београд, питање је шта ће сутра бити са Србијом. Ми, са друге стране, имамо људе који уопште немају дилему како би решили проблеме које нас тиште деценијама, од Косова, преко наше браће у Републици Српској. Тако је, Косово је Србија. Они (опозиција) би признали Косово, одрекли се Републике Српске, прогласили сами себе геноцидним народом, и казали идемо у Европу. Коју Европу? Ми смо Европа. Ова Европа у којој се ми налазимо, ми смо је крвљу бранили. Моји и ваши ђедови су дали крв за ову Европу. Не може Немац да буде већи Европљанин од ниједног од нас“, напоменуо је Шапић.

Он је истакао да се нада да ће Србија бити део Европске уније.

„Зато морамо у ову кампању да уђемо уједињенији него икада, ово је питање веће од градске власти. И, као што смо рекли када су покушали да нападну институције државе, да руше државу, након избора, овде је мање важно ко ће да управља градом. Овде је питање да ли ћемо да одбранимо државу. Важно је да живимо у уређеном друштву, а не у безвлашћу, важно је да дамо све од себе и да победимо“, истакао је Шапић.

На јучерашњој седници Председништва СНС донета је одлука да се иде на нове београдске изборе, а Шапић је најавио да напредњаци већ од данас крећу у кампању.

Скупштина Града Београда данас није конституисана због недостатка кворума, што је констатовао председавајући Тома Фила рекавши да се иде на нове београдске изборе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.