Вулин: Срамотна изјава Петера Стана о Сребреници

Vulin

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин изјавио је да је срамотна изјава портпарола Европске комисије Петера Стана да је став Европске уније да се „не може доводити у питање да је у Сребреници почињен геноцид“.

– Европска унија је од Србије најпре тражила да Хагу изручи председника Милошевића и све који су водили борбу против НАТО агресије и то је био услов за чланство у ЕУ, следећи захтев је био допуштање пљачкашке приватизације, а онда да признамо такозвано Косово, па да уведемо санкције Руској Федерацији и сада нам је Стано саопштио да ко не призна геноцид у Сребреници, нећу моћи у Европску унију – поручио је Вулин, саопштено је из Владе Србије.

Неће проћи пуно времена, како је истакао, “а тражиће Европска унија да резолуцију коју спонзорише Немачка са земљом делом свог колонијалног царства, уведемо у свој образовни и правни систем, а ако не прихватимо да учимо своју децу да су синови злочинаца и ако не судимо онима који се тој лажи противе, нећемо моћи у ЕУ“.

– Ускоро ће на суд и они који подсећају да је ЕУ слагала Србију да ће Бриселски споразум бити спроведен, да ће Дејтонски споразум бити поштован, а да ће Еулекс бити статусно неутралан и да ће штити и Србе. Једино што се не може довести у питање је да Европску унију воде лажови, а геноцида у Сребреници није било и Срби нису народ геноцида, па колико год да претите и кажњавате – поручио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин реагујући на изјаву портпарола Европске комисије Петера Стана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.