Word Ppress meetup у Апатину

Apatin

 

Word Press Србија заједница је вероватно највећа ИТ заједница код нас која ниже успехе од 2013. и једна је од најзначајних у Европи, чији су чланови и у организацији највећег европског Word Press догађаја, конференције WordCamp Еуропе. Заједница у Србији заступљена је у многим градовима: Београд, Нови Сад, Суботица, Зрењанин, Вршац, Шабац, Врање, Сомбор, Косовска Митровица, Нови Пазар, Крушевац, Ваљево, Кикинда, Бор…. И на крају је и Апатин најмањи од градова у којима се дешавају WоrdPress meetupi, доспео на светску мапу Wоrd Press-a у свакој WP инсталацији на дасхбоарду.Меетупе као локалне догађаје који окупљају WоrdPress аљубљенике у оквиру наше заједнице покренуо је Слободан Мирић, WоrdPress девелопер и едукатор у областима веб дизајна и програмирања, који живи И ради у Новом Саду који каже да је са дистанце увидео додатно сву лепоту и могућности самог Апатина и Горњег подунавља и жели да у свој “омиљени” као и родни град доводи као предаваче, најеминентније људе из WоrdPress света, али и из света креативне индустрије уопште, јер WордПресс као сама технологија за израду веб-сајтова има много додатака и додирних тачака са алатима у служби маркетинга уопште. Поред организације меетупа Слободан организује и регионалне онлине конференције, а последња у низу је била и WоrsPress конференција, снимак имате ОВДЕ.

После 4 успешна меетup-a, 2 у Апатину и 2 онлине (због епидемијске ситуације) где је глас о самим апатинским догађањима чула публика из целог ЕX Yu простора, на ред је дошао и мееtup број 5 и трећи у 2022. години. Одржаће се 25. марта и угостиће два предавача, Лазара Дачића и Милана Ивановића. Лазар ће причатио о СЕО оптимизацији (Технички СЕО из угла девелопера), а Милан који је уједно И оснивач Wоrd Press Србија заједнице ће причати на тему “WоrdPress заједница и пројекти”. Догађај ће се одржати у малој сали Културног центра који се налази на Тргу Николе Тесле 12, између 18-20h.

У претходним итерацијама на меетупе су долазили предавачи из Зрењанина, Београда, Новог Сада, Сомбора, Хјустона (Стевица Голошин ветеран заједнице који тренутно живи у Америци) као и гости такође из Новог Сада, Београда, Сомбора, Обреновца…..Добро семе развоја ИТ заједнице у Апатину је посађено и изникло, јер 5. догађај заредом то већ потврђује, тако да позивамо све који желе да се баве WордПресс-ом као дизајнери, програмери, али и писци, пословни људи који користе Wp као корисници али и веб презентације својих фирми да дођу на следећи меетуп, али и потоње које са радошћу ишчекујемо. Пандемија је донела свест о томе да место становања није ограничење у послу, можете из Апатина да радите за клијенте широм света и један од наредних акција ће бити један WоrdPress курс само за 025 позивни број биће бесплатан за незапослене, као подстицај онима који желе да се у том правцу напређују, али и преквалификују и нађу своје место под ИТ сунцем. У току је већ један WоrdPress маратон који је обухватио 200 људи из региона и прве сертификате је стекло већ 20 људи. Један уводни Wеb дизајн курс можете већ и да пратите бесплатно, више погледајте ОВДЕ.

Како и сам Слободан истиче он воли да дели знање и то са својим тимом чини несебично. У задње 2 – 3 године, испоручили су преко 300х бесплатних радионица на тему веб дизајна и програмирања (наравно и WоrdPress-a).

За све информације можете контактирати Слободана преко веб сајта и добићете помоћ и смернице на ЛИНКУ а контакт facebook група WоrdPressСрбија је ту са својих скоро 10 000 чланова на којој можете да добијете помоћ и саборце у послу и животу ОВДЕ.

Присуство на догађају је бесплатно, пријава иде преко ЛИНКА.

О самим митапима има и неколико чланака на Слободановом блогу ако требате додатне ИНФОРМАЦИЈЕ.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs