За чистије и зеленије школе у Војводини: За програм који траје деценију и по, ове године опредељено чак три милиона динара

Sandra Božić

Потпредседница Покрајинске Владе Сандра Божић присуствовала је завршној свечаности програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ на којој су награђени представници васпитно-образовних установа које су ове године биле најуспешније у реализацији активности у области заштите животне средине.

Божић је том приликом подсетила да се навршава 15 година откако се реализује овај програм, у оквиру којег су додељене 53 награде и за који је ове године издвојено три милиона динара.

„Захваљујући преданом раду и великој посвећености Покрајинске Владе, Покрета горана Војводине и наших просветних радника, реализација овог програма ниједном није прекинута до сада. Награђене су заиста најбоље идеје за ову годину, и свака има јасан циљ – да ојача и подигне свест, као и личну одговорност за бригу о животној средини“, истакла је она.
Божић је рекла да највећу корист од овог подстицајног програма чине зрела и креативна решења младих и деце за своје окружење, што пуно говори о њиховим квалитетима, као и њихових ментора – васпитача, наставника и професора.

Божић је поручила да је намера да се у овај програм, у који је до сада било укључено 265 васпитно – образовних установа, улаже још више у наредним годинама, јер подизање еколошке свести представља процес који треба започети у најранијем узрасту.

Она је указала на то да о значају овог пројекта најбоље говори и податак да је у његову реализацију укључено чак пет секретаријата Покрајинске Владе, уз бројне друге организације и институције које несебично помажу.

„Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине само је у последњих седам година издвојио више 13 милиона динара за овај програм. Недавно је потписао и појединачне споразуме о сарадњи у вези са његовом реализацијом са свих 45 јединица локалне самоуправе у нашој покрајини. То значи још већи фонд за награде нашим ђацима и установама у оквиру овог пројекта“, истакла је она.

Награде су добитницима, уз потпредседницу, уручили и представници партнера у овом пројекту – покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине и координатор пројекта Немања Ерцег, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Бојан Врањковић, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, заменица покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Слађана Бурсаћ, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Саша Стевановић, директор ЈП „Војводинашуме“ Роланд Кокаи, председник Покрета горана Војводине Алекса Јефтић и в.д. начелника Градске управе за заштиту животне средине Драгица Бранковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.