Завршена расправа у Скупштини Црне Горе о Предлогу резолуције о Јасеновцу

Skupština Crne Gore

Расправа о Предлогу резолуције о геноциду у Јасеновцу, која је у међувремену амандманима ЗБЦГ преименована у „Резолуцију о геноциду и систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен“ у Скупштини Црне Горе је завршена, а гласање о овом документу се очекује.

Закључујући расправу о овом предлогу председник парламента Мандић, као предлагач, поновио је да ће Црна Гора бити прва држава која је усвојила резолуцију о геноциду у Јасеновцу. Он је рекао, коментаришући нападе на посланике ПЕС-а, да не верује да они којима су главни актери били хероји Скај комуникације, Радоје Звицер и Нено Калуђеровић, данас нападају групу честитих посланика.

„Данас радимо велику ствар гласајући за ову резолуцију. Померићемо Црну Гору корак напред од оног дна, где су нас довели ови који су заробили државу везама са организованим криминалом. Видели сте где су завршили бивши челници правосуђа“, рекао је Мандић.

Он је навео да су се и пре 1918. године у Црној Гори на Видовдан доношене важне одлуке. Рекао је да њиховој генерацији, која се не бави шверцом, припала част да помери Црну Гору корак напред.
„Уз све повике које саопштава опозиција, али парламент је такав, уз све протесте, морам рећи „Видовдане, мој очињи виде“, ово је оно што треба да буде основа на којој ће се зидати боља и поштенија Црна Гора, па како год ко о томе мисли. Ово је већинска Црна Гора. Живела Црна Гора“, рекао је Мандић.

Посланик ПЕС-а Миодраг Лаковић рекао је да неће гласати за Резолуцију о геноциду у Јасеновцу, те да ће тада напустити салу, чиме се придружио клубу посланика опозиционог ДПС, њихових сателита и ГП Ура.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.