Апатин представио своју туристичку и гастрономску понуду на регионалној конференцији о храни

Korać, Jović

Kонференција Food Talk 2021 коју организује Удружење грађана The Best Fest са тимом кулинарских издања Color Press Grupe уз медијску подршку компаније Color Media Communications одржана је на “Салашу 137”. 

На отварању , Палимир Тот, заменик покрајинског секретара, је истакао значај и допринос оваквих међународних манифестација за промоцију и туризам АП Војводине, јер иако нема море и нема великих планина и географских појмова, има богату гастрономску и културну сцену која је увек привлачила велики број туриста.

Илиа Kоберидзе, амбасадор Грузије у Србији обратио се на отварању Фоод Талк 2021. у својству првог грузијског дипломате икад послатог у Републику Србију и тзв. Западни Балкан да са поносом представља земљу богатог историјског порекла, традиционалног, културног наслеђа и наравно – великог апетита.

Учесници панела су у веселој дискусији разговарали да је пандемија допринела да људи поред сликања хране и бриге о њеној естетици крену и да експериментишу и заиста припремају и пробају укусну храну којом смо окружени, било у ресторанима било у сопственим домовима. Посебно је значајно што је много више људи кренуло да води рачуна о свом здрављу и окреће се здравијој исхрани. Додатну вредност има храна коју сами припремамо и саговорници су се сложили да је многе пандемија опет вратила поред шпорета и сигурно је да се и прилично добро јело у ових годину и по дана од почетка пандемије.

Kао и претходних година, гости су имали прилику да о гастро сцени Србије и региона слушају од најпознатијих имена из света гастрономије, као и  стручњака који диктирају трендове у производњи хране и вина, а сви посетиоци конференције такође су имали прилику да уживају у специјалитетима грузијске и војвођанске кухиње и најбољим фрушкогорским винима, али и да се друже са најпознатијим куварима из региона, гастро-блогерима и инфлуенсерима, водитељима кулинарских ТВ-емисија, легендама овдашње угоститељске сцене. На овом великом догађају, своју туристичку и гастрономску понуду представила је и општина Апатин, а за чувени апатински рибљи паприкаш тражио се тањир више. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs