Богат пограм поводом обележавања храмовне славе у Сивцу

Од 11. до 22. маја ће у Сивцу, поводом црквене славе Храма Преноса моштију Светог оца Николаја, бити уприличен богат културно-уметнички програм.

У среду, 11. маја, биће одржано празнично Вечерње бденије од 18 часова, а потом од 19 часова ће бити одржан концерт хора Дома културе Сивац, као и изложба радова ученика основних школа.

У четвртак, 12. маја, од 19 часова организовано је предавање историчара Мирослава Илића под називом „Ледена тишина”, а које је посвећено обележавању осамдесетогодишњице рације у Бачкој.

У недељу, 15.маја, биће одржана хорска смотра. Хорови који учествују су Свети цар Константин и царица Јелена из Сомбора, Свети великомученик Георгије из Бечеја и Свети Сава горњокарловачки из Мола.

У среду 18. маја, након богослужења у 18 часова, у сали Дома културе ће бити одржано предавање катихете Бранислава Илића и доцента Јасмине Ћирић, а након тога, у 19 часова, биће приказан филм „Свети Василије Острошки – сведок васкрсења“.

У суботу, 21.маја, одржаће се празнично бденије у 18 часова, а у недељу, 22.маја, када је уједно и храмовна слава, почиње Света Литургија од 9.30 часова, након које следи литија око храма. У 18 часова је вечерње богослужење и благосиљање славских дарова, након чега следи наступ КУД-а у порти храма.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије