Брнабић: Скандалозна одлука Приштине и реакција ЕУ

Ана Брнабић

Премијерка Србије Ана Брнабић назвала је скандалозном, како одлуку Приштине у вези са српским регистарским таблицама и личним документима, тако и реакцију ЕУ тим поводом, и истакла да суштина целе приче нису таблице, већ “наставак притиска, терора и сталног малтретирања” Срба на КиМ.

Ана Брнабић је у емисији Хит твит на Пинку рекла да је одлука Приштине скандалозна, али и реакција ЕУ.

“Стано је изговорио ствари које су званична реакција Брисела на ово. То је страшно”, рекла је Брнабићева коментаришући то што је портпарол ЕУ рекао да, према споразумима из дијалога о слободи кретања из 2011. и 2016. године, Приштина има право да постепено укине КМ таблице.

Истакла да је суштина целе приче “нису таблице и да свако ко мисли да су суштина таблице грдно се вара”. Суштина је, каже, да се наставља притисак над Србима на КиМ, терор и стално малтретирање

Када је у питању недавна посета премијера Црне Горе Дритана Абазовића, Брнабићева је рекла да је то била важна посета и да је осетила и код Абазовића велику дозу прагматизма.

Она је оценила да је Абазовић деловао потпуно искрен у томе да кренемо да затварамо отворена питања и ресетујемо односе Србије и Црне Горе.

Премијерка је додала да би волела да види Црну Гору у иницијативи Отворени Балкан, али је нагласила да је то њихова одлука, а да ће Србија пружити све потребне информације.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs