(ВИДЕО) Кула: Почела изградња „Nova Retail Parka“

Nova retail park kula

Данас је, у општини Кула, положен камен темељац за изградњу отвореног тржног центра „Нова Ретаил Парк“, а полагању су присуствовали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, председник општине Кула, Дамјан Миљанић и Марко Грујичић, испред „Нова Ретаил Парка“.
Према речима министра Горана Весића, Србија пошле године имала 4,4 милијарде евра директних страних инвестиција, те је нагласио да се ту налазе и инвестиције као што је изградња будућег „Нова Ретаил Парка“ у Кули. Он је најавио и изградњу будуће брзе саобраћајнице од Бачког Брега до Српске Црње.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Свака инвестиција доноси нова радна места. Ова овде ће донети три стотине радних места, што је за град као Кула веома значајно. Кула ће се врло брзо наћи на једном на једној брзој саобраћајници. То је брза саобраћајница коју почињемо да градимо, која почиње код Бачког Брега, затим иде преко Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, једног Бечеја, другог Бечеја, Кикинде, на крају до Српске Црње. То је та чувена „Смајли саобраћајница“ коју уговарамо и која би требало да почне да се гради до краја ове године“ истакао је министар Весић.
Отворени тржни центар простираће се на 15.500 квадратних метара комерцијалног простора, а поред супермаркета и продавница модних брендова и техника, грађани општине Кула и њихови посетиоци, у Парку ће имати прилику да уживају у кафићима, ресторанима, а биће постављено и игралиште за најмлађе.
Значај овог инвестиционог подухвата за општину Кула је истакао Дамјан Миљанић.
„Управо ова локација у наредним годинама биће да кажемо једна раскрсница, место где ће бити изграђен и прикључни пут на будућу обилазницу. Општина Кула постаје раскрсница путева и то наравно привлачи инвестиције и доказ је и овај данашњи дан“, рекао је Миљанић.
Завршетак радова на изградњи новог тржног центра, те његово отварање, најављено је за пролеће наредне године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs