(ВИДЕО) Почело прикупљање потписа подршке за изборне листе

Prikupljanje potpisa

Председник Србије Александар Вучић расписао је данас ванредне парламентарне изборе у Србији за недељу 17. децембар, текуће године. У складу са Уставом, избори треба да се окончају најкасније 60 дана од дана расписивања, што ће и у овом случају бити испуњено, пошто до избора остаје 46 дана.
Такође, како је Републичка изборна комисија усвојила одлуку о изгледу образаца за подношење изборних листа кандидата за народне посланике, као и одлуку о боји гласачких листића и контролног листића за изборе за народне посланике (за избор посланика биће у боји светла кајсија, док ће контролни листићи бити плаве боје), прикупљање потписа подршке за изборне листе и званично је почело.
Тим поводом посетили смо штаб Српске напредне странке у Сомбору, где се већ окупио велики број људи како би подржали листу “Александар Вучић-Србија не сме да стане”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


“Данас смо се окупили у просторијама Српске напредне странке у Сомбору, како би, пре свега, дали своје потписе подршке парламентарној листи “Александар Вучић-Србија не сме да стане”. Овде се налази велики број симпатизера и чланова странке, који су спремни да заједно са нама раде на очувању политичке странке која је, пре свега, оријентисана на заштиту националних и државних интереса, и у том смислу свакако надамо се да ћемо се изборити за оно што представља очување интереса свих грађана и Србије као државе”, рекла је Душанка Голубовић, једна од повереника Градског одбора Српске напредне странке у Сомбору.
За подношење изборних листа потребно је прикупити 10.000 оверених потписа грађана који подржавају листу, док је за мањинске странке довољно 5.000 потписа. Исте се подносе Републичкој изборној комисији на прописаном обрасцу и то најкасније 20 дана пре дана гласања, у овом случају до 28. новембра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs