(ВИДЕО) Пројекат „Куће за бољу будућност у Сомбору“

Darko Smiljanić

Градско веће Града Сомбора недавно је усвојило предлог за учешће у реализацији пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“. Овај програм реализује се уз подршку Европске уније и канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге, УНОПС. Више о пројекту говори члан Градског већа за област социјалне заштите, Дарко Смиљанић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Град Сомбор је преко пројектних партнера, Центра за социјални рад Сомбор, Ромског савеза невладиних организација Западнобачког округа и „Алтернатива жена“ из Сомбора учествовао на програму подршке Европске уније за социјално становање и активну инклузију. Град Сомбор је на овом конкурсу обезбедио од донатора 10 стамбених јединица, тачније 10 кућа које ће бити купљене на територији општине Сомбор“.

Како наводи Смиљанић, кроз јавни позив ће бити одабрано 10 породица које ће бити стамбено обезбеђене, а овај позив односиће се на три осетљиве друштвене групе: жене жртве породичног насиља, Роме и децу која напуштају систем социјалног старања.

„Оно што је битно напоменути, свакако, да ће све куће бити адаптиране и обезбеђене са белом техником, тако да ће испуњавати све неопходне услове за социјално становање које прописује закон“.

Укупна вредност наведеног пројекта је 299.000 америчких долара, а Град Сомбор ће учествовати у финансирању са 15% од целокупног износа, односно са око 44 хиљаде долара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.