(ВИДЕО) Сомборска робна пијаца почела са радом на новој локацији

Pijaca

Данас је, на новој локацији, са радом почела „Сомборска робна пијаца“. Отварање су испратили заменица градоначелника, Љиљана Тица, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, Ђорђе Зорић и извршни директор ЈКП „Простор“ за опште и правне послове, пијаце и уређење насељених места, Жељко Ласло.

Нови пијачни простор налази се на парцели некадашњег Агросавеза, а Јавно комунално предузеће „Простор“ је у сарадњи са локалном самоуправом извршило адаптацију објеката.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Према речима Љиљане Тице, заменице градоначелника Сомбора, циљ свих у Градској управи био је да се новим простором створе бољи услови, како за трговце, тако и за купце.

„На задовољство свих нас ми данас имамо један уређен, комфоран простор, како за наше продавце, тако и за посетиоце који обилазе овај пијачни простор. Овде није само место где ће се продавати и куповати, ово је једна стара навика наших грађана, наших Сомбораца, који су научили да долазе и да обилазе пијацу и да по старом добром обичају и купе и попричају са својим познаницима“, рекла је Тица и додала да ће локална самоуправа и у наредном периоду радити на стварању бољих и повољнијих услова за рад и напредовање сваког грађанина.

Извршни директор ЈКП „Простор“ за опште и правне послове, пијаце и уређење насељених места, Жељко Ласло, истакао је да нови простор поседује 34 продајна бокса површине 3×4, а циљ је био да се на једном месту обједини и робна пијаца и вашариште.

„Жеља нам је била да објединимо на једном простору тзв. некадашње Сајмиште, тако да на спољашњем платоу имамо Вашариште у класичном смислу, а као што видите тај унутрашњи део је затворен и сигурно да ће пружити много бољу заштиту самим продавцима од свих временских услова којима су били изложени дуги низ година на старом Вашаришту. Позивам све грађане Града Сомбора да дођу, да обиђу простор пијаце сваким радним даном 7 до 15 часова“, закључио је Ласло.

Након више деценија рада у неадекватним условима, трговци ће сада имати боље услове за рад и продају својих производа.

„Хтео бих да се захвалим Граду Сомбору, градоначелнику Антониу Ратковићу и свим људима из Јавног комуналног предузећа који су нам омогућили овај овакве услове за рад“, истакао је Александар Ђурковић, власник продајног објекта „Корал 55“.

„Позивам све суграђане да дођу у што већем броју, да нас посете у новоотвореном објекту. Има широк асортиман све робе и цене су јако приступачне“, рекао је Драгослав Врањеш.

Купци ће у понуди моћи да пронађу одевне предмете и обућу, кућну пластику, козметику, тракторске делове и машине, кућне апарате, купатилску галантерију, ауто и мото козметику, ситни алат, као и делове за пољопривредне машине, а на овој локацији ради и Сомборско вашариште, које је за све грађане отворено петком и недељом, од 6 до 15 часова.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs