(ВИДЕО) Сомборско породилиште-нови изглед објекта, нови намештај и опрема, ново улепшавање простора

Dr Rastović

Наставља се оплемењивање и уређивање простора недавно реконструисаног сомборског породилишта, које је после две деценије добило нови изглед, какав и заслужује. Након реализације поменутих радова, на иницијативу градоначелника је организована и донаторска вечера, путем које су обезбеђена средства и за нову медицинску опрему и намештај, а додатни печат овом изузетно важном објекту дале су слике познатог сомборског уметника Јенеа Вишинке, који је након даривања три слике великог формата, у сарадњи са госпођом Цецилијом Милер, учествовао и у осликавању стаклених врата која се налазе у холу испред породилишта.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Налазимо се испред породилишта Опште болнице Сомбор, које смо недавно потпуно адаптирали и реконструисали. Са радовима је завршено практично 17. јануара, од када је породилиште пуштено у погон. Овом реконструкцијом, породилиште има сасвим неке нове садржаје које до недавно није имало. Могу само да напоменем да неколико слика и витраж на овим вратима, односно стаклу, је донирао познати сомборски сликар Вишинка“, рекао је др Драган Растовић, директор Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Слике су распоређене у три просторије, у соби за бебе неонатолошког одсека, у новој пријемној амбуланти и у ходнику на улазу у породилиште.

Овим дивним гестом, додатно је освежен и улепшан овај простор, који ускоро очекује додатно опремање новим намештајем.

Госпођа Милер, као и породица Вишинка изразили су наду да ће својим делима успети да измаме осмехе свих мама, које своју децу донесу на свет у овом породилишту.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије