(ВИДЕО) Такмичењем у кувању рибљег паприкаша почео овогодишњи „Бодрог фест”

Bodrog fest

Вечерас је почела традиционална дводневна манифестација „Бодрог фест“ у Бачком Моноштору. Овај фестивал традиције и културе, према већ устаљеном обичају, почео је такмичењем у кувању рибљег паприкаша, по којем су Моношторци познати широм земље и региона. Прву ватру на овогодишњем такмичењу упалио је градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Програм ће употпунити концерт звезде староградске музике, Звонка Богдана, а потом и наступ бенда „Банда дрвена“. Током музичких наступа, биће проглашени и победници овогодишњег такмичења у кувању паприкаша, којима ће бити додељене вредне награде.

Далибор Форгић, из Удружења грађана „Бодрог“, које је организатор ове манифестације, наводи да је одзив Моноштораца, али и гостију са стране, веома велик, те изражава лично задовољство што фестивал сваке године доживљава све квалитетнија издања.

„Овде само вечерас око 110 котлића ће бити кувано, пута осам, то вам је само 1000 учесника на такмичењу, а где су још посетиоци који ће да ово дођу све да обиђу и да посматрају“.
Као разлоге зашто је ова манифестација значајна за Бачки Моноштор, Форгић издваја следеће:

„Манифестација је изузетно значајна за Бачки Моноштор, зато што доприноси развоју туризма, и пре свега доприноси томе да се богатства које ово село има, почевши од природе која га окружује, старих заната који овде постоје, промоције екологије, хране која је врло карактеристична за ово село, обилата и врло гурманска, значајно то нама помаже и доприноси да будемо видљиви“.
Сутра је на програму богат културно-уметнички програм, а посетиоци ће имати прилику да се упознају и са старим занатима и рукотворинама из овог краја.

Вреди истаћи да је манифестација „Бодрог фест“ проглашена за најбољу манифестацију у Аутономној Покрајини Војводини у 2021. години. Генерални покровитељи манифестације су Град Сомбор и Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs