Вучић: „До 31. октобра 3,792 миљарде евра инвестиција, то покреће раст“

AV

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је укупан износ инвестиција у Србији за ову годину, закључно са 31. октобром 3,792 милијарди евра, односно за око седам одсто више од рекордне прошле године и додао да је то важна вест, јер се на тај начин покрећу раст, повећавају плате и пензије, пише Тањуг.

“Пензионери од јуче почињу да добијају увећане пензије, од 5,5 одсто, а већ у фебруару ће да добијају додатних 14,8 одсто повећање. Желим да кажем и да ћемо крајем новембра и почетком децембра корисницима социјалне помоћи исплатити 10.000 динара, као и уживаоцима неге, слепим особама и старима, онима који болују од тешких болести, такође омогућити да добију ту врсту помоћи, од 10.000 динара“, рекао је Вучић на телевизији Пинк и подсетио да је најавио да ‘велика фабрика долази у Ниш’, односно „Аристон“.

Навео је да је сигуран да људи примећују да “мора да се земља гура напред“ као и да они дају снагу.

“Сваки дан по неколико пута ми је свега доста, али сам најпоноснији што остају резултати. Када се возим кроз Србији и идем ка Шиду, Новом Саду, Нишу…фабрика, хотела, ауто-путева, пруга… То ће и моја деца и унучад да се хвале. А ови то неће моћи да окрече, људи мисле да је то све загарантовано“, рекао је Вучић.

Истакао је и да аутопут до Чачка не би био изграђен под претходном влашћу.

“Да не причамо ауто-пут до Димитровграда, да не причамо о Грделичкој клисури… Триста још година не бисмо имали те аутопутеве. Моравски коридор им не би пао на памет, а да не говоримо о Фрушкогорској коридору, аутопуту Рума-Шабац, брзој саобраћајници до Лознице… Да не причам о свему томе“, рекао је Вучић и истакао да је садашња власт изградила око 460 километара аутопута, као и да се тренутно ради на још неколико пројеката.

“Тренутно радимо овај део од Пожаревца, Голупца, па ћемо одатле брзу саобраћајницу до Брзој Паланци, па је лево Кладово, десно Неготин, Повезујете целу источну Србију. Очекујемо да се велики број људи врати“, рекао је председник.

Навео је да за три-четири дана почињу радови на прузи Ниш-Димитровград и Ниш-Брестовац.

“Према Лесковцу већ радим са Европљанима. То је питање инвестиција, живота људи, питање стандарда. Као што је питање магнета, мамографа, лечења ретких болести, а која је најважнија за људе“, рекао је Вучић.

Истакао је да, када помогнете неком детету и обезбеди му се лечење, мајкама није тешко да кажу “хвала“, пошто су њима деца све.

“Тада само крену сузе на очи. Морамо да пробамо да обезбедимо лекове за сву децу у наредном периоду, да лечимо од свих болести децу, за то ће нам требати још новца. Бићемо можда једина земља у свету која лечи све, јер данас лечимо оно што најмање 80 одсто земаља ЕУ не лечи. Али мислим да то треба да буде наш циљ, да се око деце ујединимо и то је оно што треба да радимо“, закључио је Вучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs