Данас почиње Фестивал „Црвена ружа“ у Руском Крстуру

Crvena ruža

Фестивал русинске културе „Црвена ружа“, почиње данас и трајаће два дана. Овај Фестивал представља манифестацију са завидном вишедеценијском традицијом.
Првог дана Фестивала, на програму је манифестација „Црвено пупче“, које ће почети у 19 часова. У првом делу изводиће се нове композиције за децу, а у другом делу ученици виших разреда основне школе наступиће са старијим композицијама у новом аранжману које ће да прати новоформирани бенд, састављен углавном од деце. Исто вече одржаће се и „Црвена ружа“, која ће почети у 21 час, а на којој ће млади певачи извести нове забавне композиције у пратњи фестивалског оркестра. Од 22 сата, на Музичкој вечери „Јулијан Рамач Чамо“ наступиће дванаест фамилијарних дуета са песмама у народном духу, у пратњи оркестра крстурског Дома културе.
Други дан фестивала резервисан је за „Звуке равнице“, вече фолклорних ансамбала из свих места где живе припадници русинске националне заједнице. „Звуци равнице“ почињу у 20 часова, а након тога, у 21.30, наступају гости Фестивала, русински певачки ансамбл „Русинија“ из Словачке.
Читав програм одржаће се у дворишту школе „Петро Кузмјак“, а након програма предвиђена је забава са музиком на простору око спортско-школске хале.
Организатор овог 62. по реду Фестивала је Дом културе Руски Крстур, уз покровитељство ппштине Кула, Националног савета Русина, Министарства културе Републике Србије и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs