Данас ће сви добити паре: 30 евра стиже на рачуне 1,7 милиона грађана

Uplata

Данас ће новац добити и друга половина пунолетних грађана у новембарској исплати у оквиру трећег пакет економске помоћи. Следећа уплата за месец дана.Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је да ће данас на рачуне 1.757.000 пријављених грађана бити уплаћено по 30 евра, у оквиру трећег пакета економске помоћи, с циљем смањења последица пандемије корона вируса.

– Грађани могу очекивати и уплату 20 евра у децембру, за шта пријављени за помоћ од „30+30 евра“ не морају поново да се пријављују – рекао је Мали за ТВ Хепи и додао да ће пријаве бити отворене само за оне који се нису пријавили у мају, као и за оне који су у међувремену испунили услове за накнадну пријаву.

Истакао је да “економија егзактна наука, али да су веома важни и оптимизам и расположење људи, који су прошле и ове године видели колико је наша држава стабилна и јака и да могу да се на њу ослоне”.

Директна помоћ грађанима, према његовим речима, “буди оптимизам, што значи да нема пада расположења, подстиче се потрошња, а доприноси и перформансама на послу”.
Он је рекао да је за три пакета помоћи држава укупно издвојила око осам милијарди евра, што је скоро 18 одсто бруто домаћег производа (БДП) Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије