Други београдски Фестивал мачака 14. октобра на Сајму: Више од 100 мачака различитих раса из Европе и света

Mačka

На београдском Сајму ће 14. и 15. октобра бити одржан други београдски Фестивал мачака (cаt fеst), манифестација која окупља индустрију посвећену кућним љубимцима, одгајиваче расних мачака из целог света, активисте и све љубитеље мачака, са циљем популаризације одговорног власништва, бриге и превентиве према љубимцима.

На Фестивалу ће бити богат програм посвећен деци и младима, као и свим посетиоцима и учесницима, најавио је организатор фестивала Фелинолошко друштво Фелис Сербица.

Током фестивала у хали 5 Београдског Сајма биће одржана међународна изложба мачака ТИЦА асоцијације.

Најављено је да ће бити представљено преко 100 мачака, које ће оцењивати судије из Канаде, Немачке, Велике Британије и Аустрије.

Међу најзанимљивијим догађајима фестивала биће Ликовни конкурс „Деца цртају мачке“, такмичење деце до 12 година, удомљавање напуштених уличних маца, такмичење „Младих излагача“ посвећено деци и младим власницима мачака, квиз о мачкама „Мачкаманија“ и друго.

Према најави организатора, београдски Фестивал мачака представиће преко 30 различитих раса мачака из Европе и света, а долазе одгајивачи из Кине и Тајвана, Израела и из других земаља.

Такође, велики број произвођача и дистрибутера биће присутан са својим програмом за кућне љубимце, и сви посетиоци ће моћи да се упознају са њиховим асортиманом.

Ове године почасни „амбасадори“ београдског Фестивала мачака су глумица Миона Марковић и певачица Тамара Драгић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs