Завршена прва фаза пута Купусина – Бачки Моноштор

kupusina

Постављањем хоризонталне и вертикалне сигнализације, завршена је прва фаза радова реконструкције пута Купусина-Бачки Моноштор. Наставак радова од преводнице ка Бачком Моноштору је планиран за пролеће, те се очекује до краја 2022. године и завршетак ове саобраћајнице.

Подсећамо, на основу конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јануара расписала управа за капитална улагања АП Војводине, општини Апатин је одобрена реализација пројекта реконструкције општинског пута од Купусине ка Бачком Моноштору на територији општине Апатин, у две фазе.

„У првој фази, за реализацију у овој години, одобрена су средства у висини од 98.046.819,95 динара, док је приближно иста количина срестава предвиђена у 2022. години, а општина Апатин ће у пројекту учествовати са 10%. Саобраћајница ће бити од великог значаја за грађане наше општине јер скраћује пут до граничног прелаза Бачки Брег, а такође повезује Апатин и са брзим путем од Сомбора до Кикинде, чија градња почиње већ крајем године“, рекла је председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије