Концерт за љубитеље класичне музике у Културном центру Апатин

Galerija

Музичка сезона Културног центра Апатин биће отворена концертом „Quantum Guitar Duo“, који ће бити одржан 23. фебруара 2022. године од 19 часова, у Малој сали Културног центра, а улаз је слободан.

„Quantum Guitar Duo“ је настао 2020. године и чине га Душан Новковић и Вељко Торбица. Дугогодишњи пријатељи и колеге завршили су Музичку академију у Новом Саду, у класи професора Зорана Крајишника.

Вељко Торбица је даље школовање као студент Мастер студијског програма наставио на Музичкој академији у Братислави, где је и мастерирао у класи професора Јожефа Жапке. Душан Новковић је запослен као професор класичне гитаре у Музичкој школи „Јосип Славенски“ у Новом Саду, док Вељко Торбица ради као професор гитаре у Музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину.

Са великом посвешћеношћу оба музичара раде на богатом репертоару који садржи дела из периода: барока, класицизма, романтизма и двадесетог века. Лјубитељи класичне музике у Апатину ће имати прилику да уживају у делима Доменика Скарлатија, Мориса Равела, Енрикеа Гранадоса и Исака Албениза и других значајних аутора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs