Којем центру моћи смета начелник Слободан Малешић? Српском Елиоту Несу сместили хапшење да прогурају свог кандидата за директора полиције!

Slobodan

Иако се, изгледа, наивно веровало да су пипци криминалне хоботнице у МУП Србије сасечени сменама појединих високих функционера српске полиције који су, махом као кадрови Дијане Хркаловић и Небојше Стефановића, постављани на те позиције, синоћње хапшење начелника новосадске полиције Слободана Малешића потврдило је да се из одређеног центра моћи и даље играју прљаве игре за избор кадрова у овој институцији.

Генерал српске полиције и начелник ОУП Нови Сад Слободан Малешић синоћ је приведен у Тужилаштво за организовани криминал у Београду где је задржан због сумње да је починио кривично дело трговина утицајем.

Нјега је, уназад неколико месеци, истраживала Служба унутрашње контроле МУП, а потом је доказе, за које се већ сада верује да су веома суспектни, поднела тужилаштву, што је резултирало синоћњим хапшењем високог функционера МУП Србије.

Више је него интересантно, међутим, да је истрага СУК, која је годинама уназад немо посматрала спрегу појединица у врху МУП са “кавачким кланом” и озлоглашеном криминалном групом Вељка Беливука, почела да истражује Малешића баш у време кад се прочуло да је и он, поред Нинослава Цмолића, један од најозбиљнијих кандидата за место новог директора српске полиције.

Кључно питање је коме смета Слободан Малешић. Односно, ко уклања кандидате за новог директора полиције?

– Познато је да је једно од главних упоришта озлоглашеног “кавачког клана”, на чијем су челу били Вељко Беливук и Марко Миљковић, био Нови Сад, где су ови криминалци, по налогу својих шефова из Црне Горе, доносили торбе “крмаче” пуне пара да би се реализовале одређене ликвидације, не трудећи се много да се то сакрије од јавности. Доласком на место начелника новосадске полиције, Малешић је са колегама ушао у клинч са криминалцима и успео је да их протера из овог града. Међутим, као такав, некоме очито смета, неком центру моћи који и даље држи одређене полуге у МУП, открива одлично обавештени извор нашег портала.
Готово идентичан сценарио, додаје, спреман је и против Нинослава Цмолића из УКП, који је такође озбиљан кандидат за директора полиције.

СУК је против њега водио акцију под кодним именом “Рома”, с циљем да се и он ухапси и тиме деградира и склони с пута онима који би да изгурају свог кандидата за новог директора полиције.

Ухапшени Слободан Малешић је 2014. године био постављен за начелника Управе саобраћајне полиције, а марта 2016. именован је за првог човека Полицијске Управе Крагујевац, где је постао познат као “крагујевачки Елиот Нес”, јер су захваљујући њему почеле свеобухватне акције МУП у овом граду.

Из Крагујевца је отишао на место помоћника директора полиције Владимира Ребића, након чега је преузео функцију начелника новосадске полиције. Рођен је 1976. године у Пријепољу, а на Полицијској академији у Београду дипломирао је 1999. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије