Кула: Готово 100.000 евра за пројекат запошљавања теже запошљивих група

Sastanak u Kuli

Поводом пројекта који финансира ГИЗ – Немачка развојна агенција за међународну сарадњу, а односи се на запошљавање теже запошљивих категорија становништва у општини Кула одржан је иницијални састанак Пројектног тима у Малој сали Скупштине општине Кула.

Пројекат Локална иницијатива за укључивање на тржиште рада ће са званичном реализацијом кренути од новембра ове године и трајаће годину дана. Пројектом је предвиђено низ акција које ће пре свега мапирати и мотивисати локално дугорочно незапослено становништво (Роме, повратнике, особе са инвалидитетом) да се укључе у рад у “белој зони” кроз обуку, оснаживање, као и субвенције за запошљавање, самозапошљавање и рад у заштићеним условима.

Пројекат реализује општина Кула у партнерству са Удружењем МНРО “Плава птица”, а укупна вредност пројекта је нешто испод 100.000 евра.

Осим чланова пројектног тима састанку је присуствовао и председник општине Кула, Дамјан Миљанић,  где је заједно са учесницима тима констатовано да је овај програм, уз претходне пројекте који су започети у овој години, наставак реализације циљева у стратешком опредељењу општине Кула да сви припадници маргинализованих група становништва добију прилику да постану продуктивни чланови заједнице и да се проблем дугорочно сиромашних или угрожених становника општине системски реши.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије