Милиони потенцијално опасних играчака заплењени по Европи

Сони

Друга операција “Ludus II” коју координира Европол довела је до заплене више од пет милиона потенцијално опасних играчака укупне вредности од преко 18 милиона евра, саопштио је данас Европол.

Европол је координирао операцију “Ludus II” усмерену на трговину фалсификованим играчкама и другом робом између октобра 2021. године и фебруара 2022. године, а заплењени су бројни предмети који садрже ризике као што су излагање хемикалијама, гушење, струјни удар, оштећење слуха и опасност од пожара, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су током операције заплењене фалсификоване и илегалне слагалице, видео игрице, друштвене и карташке игре, коцкице за децу и лутке, а већина лажних играчака увезена је из источне Азије у ЕУ, Велику Британију и САД.

Наводи се да је “Ludus II” предвођен шпанским државним органима, који су, уз подршку органа из 21 земље, обављали провере и инспекције како би открили илегалне пошиљке и складиштење, а бројне рације уследиле су након онлајн истрага покренутих на платформама за е-трговину.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs