Министарство просвете: ОШ Владислав Рибникар да не користи улаз и школске просторије из Улице краља Милутина

OŠ Ribnikar

Министарство просвете у допису ОШ Владислав Рибникар обавезало је ову школу да у наредној школској године не користе улаз и школске просторије из Улице краља Милутина 10, што је простор где је планиран меморијални центар.

У допису који је потписала министарка просвете Славица Ђукић Дејановић наводи се да за све активности које прате организацију почетка школске 2023/24. године, као и рад током године школа користи улаз из Улице Светозара Марковића.

Ове инструкције ресорно министарство је проследило како би се спровео Закључак Владе од 1. јуна 2023. године који предвиђа да та школа настави са радом с тим да ће ће бити реконструисана након чега ће обухватити и меморијални центар.

Претходно је Савет родитеља ове школе затражио хитан састанак са председником Србије Александром Вучићем, а у писму адресираном на Андрићев венац навели су да су забринути „шокантним информацијама“ о намерама државе да се половина школе „одузме деци“ и претвори у меморијални центар.

На њихов допис председнику реаговале су породице убијених у Рибникару које наводе да су запрепашћени одсуством капацитета Савета родитеља да разумеју шта се стварно догодило у ОШ „Владислав Рибникар“ 3. маја, где је „извршен масакр и стрељано десет душа“.

У ОШ Владислав Рибникар у Београду ученик седмог разреда 3. маја ове године, извршио је масовно убиство када је из пиштоља убио деветоро ученика и чувара школе и ранио шест особа.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs