Одржана традиционална „Ромска ноћ“

Традиционална „Ромска ноћ“ одржана је у оквиру прославе Кирбаја, у организацији Удружења Рома „Златно сунце“ уз подршку општине Апатин, Националног савета ромске националне мањине и Туристичке организације Апатин.

  • Увек се изненадим и одушевим колико је на Ромској ноћи увек весело, а атмосфера фантастична. Поносни смо на богатство култура, народа и обичаја које имамо у нашој општини, а ова манифестација је један од најлепших показатеља тога. Општина Апатин је и ове године помогла одржавање ове манифестације, а могу да обећам да ће Туристичка организација Апатин у свој план и програм за наредну годину уврстити Ромску ноћ и да ћемо још више помоћи како би било боље организована и масовнија, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

Манифестацију су посетили и Далибор Накић, председник Националног савета ромске националне мањине, покрајинска посланица Јелена Јовановић, члан Извршног одбора националног савета Саша Радуловић, председник Ромског културног центра из Панчева Стеван Јовановић и бројни гости.

  • Задовољство је да вас поздравим у име Националног савета ромске националне мањине. Први пут сам у Апатину и изненађен сам посетом манифестације. Ми Роми смо поносни на наше обичаје, културу и језик и требамо да их негујемо. Национални савет ромске националне мањине ће и у наредном периоду подржати овакве манифестације широм Републике Србије, рекао је Далибор Накић.
  • Ромска ноћ у Апатину је поред Србобранских Циганских ватри једина манифестација која се одржава у Војводини близу три деценије и то требамо и даље неговати. Поздрављам и то што сте, први пут, у избору за месне заједнице, изабрали у састав седам Рома и желим им да успешно раде на побољшању положаја ромске заједнице и да ромско насеље иде напред, рекла је посланица Јелена Јовановић.

Најатрактивнији део Ромске ноћи је избор за Мис. У јакој конкуренцији, ленту најлепше ове године понела је седамнаестогодишња Елвира Оршош из Сонте.

Скромна девојка била је изненађена победом и пажњом медија. Збуњена и срећна, Елвира је искрено одговарала на питања новинара.

  • Изненадила сам се јер нисам очекивала да ћу баш ја победити. Девојке су биле прелепе и још не могу да верујем да сам Мис. Не знам да ли ћу се опет пријавити следеће године, или на неку сличну манифестацију. Ни сада нисам озбиљно размишљала о победи, већ само да ће бити забавно да се прошетам са девојкама. Мене ипак више занима спорт, тренирам рукомет и желим да се у будућности бавим тиме. Поред тренинга похађам средњу школу, смер кувар. Захвалила бих жирију на дивном изненађењу, рекла је нова Мис Ромске ноћи 2021. Елвира Оршош.

У финале су, поред Елвире, ушле Емилија Михајловић, Андреја Балог, Санела Николић, Кристина Калањош и Марина Мишковић.

Прва пратиља је Марина Мишковић из Вајске, друга пратиља Кристина Калањош из Дорослова, а ленту Мис шарма добила је Санела Николић из Гакова.

Девојке су награђене пригодним наградама и цвећем.

Ромска ноћ се, већ по традицији, наставља до јутарњих сати.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs