Одржан јубиларни „Beach Volley Apatin 2021“

У уторак, 17. августа, на песковитом одбојкашком терену Специјалне болнице за рехабилитацију „Јунаковић“ Апатин одржан је 20. по реду турнир у конкуренцији девојчица под називом „Beach Volley Apatin 2021“. Учешће је узело 16 екипа, са по четири играчице на терену, а такмичење је одржано у две узрасне категорије:

1. Девојчице 2007/08. годиште

2. Девојчице 2009/10. годиште

Турнир је био бесплатан, односно без котизације, и такође треба напоменути да су сви учесници на крају турнира добили златне медаље. Као и прошлих двадесетак година, тако су и ове турнир подржали Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“ Апатин, као и БИО Пинћир Апатин. 

  • Далеке 2001. смо организовали први турнир у Beach Volley-u, у Апатину. Од тада, па све до ове године, одбојкашки клуб „Апатин“ је непрекидно организовао турнир током лета у одбојци на песку. Традиција дуга 20 година нам даје за право да кажемо да је Апатин један од градова са највећом традицијом у организацији такмичења у одбојци на песку у Србији. Поносни смо у сваком погледу на претходних 20 година, изјавио је за 025инфо Милош Поповић, тренер ОО „Апатин“.

Према Поповићевим речима, имали су највише турнира у конкуренцији сениора, али су организовали и турнире за сениорке и млађе категорије. 

  • Били смо домаћини првенства Војводине за сениорке и сениоре. Заједно са Oдбојкашким савезом Србије 2006. године смо  организовали првенство Србије за сениоре на Бањи Јунаковић, а 2015. године, Апатин је био домаћин финалног турнира првенства Србије за јуниорке и јуниоре. Ове године смо организовали турнир за девојчице узраста до 15 година. Њих 80 из Апатина и Суботице су својим наступом, понашањем, као и максималном борбеношћу и залагањем показале да итекако успешно могу да играју и одбојку на песку. Учешће наших екипа на оваквим турнирима је вишеструко корисно, јер се стиче ново искуство, што свакако доводи до подизања квалитета, и у будућности веће афирмације одбојке на песку, као једног од најпопуларнијих олимпијских спортова, закључио је наш саговорник.

Видан Јеротијевић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије