Одржан јубиларни „Beach Volley Apatin 2021“

У уторак, 17. августа, на песковитом одбојкашком терену Специјалне болнице за рехабилитацију „Јунаковић“ Апатин одржан је 20. по реду турнир у конкуренцији девојчица под називом „Beach Volley Apatin 2021“. Учешће је узело 16 екипа, са по четири играчице на терену, а такмичење је одржано у две узрасне категорије:

1. Девојчице 2007/08. годиште

2. Девојчице 2009/10. годиште

Турнир је био бесплатан, односно без котизације, и такође треба напоменути да су сви учесници на крају турнира добили златне медаље. Као и прошлих двадесетак година, тако су и ове турнир подржали Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“ Апатин, као и БИО Пинћир Апатин. 

  • Далеке 2001. смо организовали први турнир у Beach Volley-u, у Апатину. Од тада, па све до ове године, одбојкашки клуб „Апатин“ је непрекидно организовао турнир током лета у одбојци на песку. Традиција дуга 20 година нам даје за право да кажемо да је Апатин један од градова са највећом традицијом у организацији такмичења у одбојци на песку у Србији. Поносни смо у сваком погледу на претходних 20 година, изјавио је за 025инфо Милош Поповић, тренер ОО „Апатин“.

Према Поповићевим речима, имали су највише турнира у конкуренцији сениора, али су организовали и турнире за сениорке и млађе категорије. 

  • Били смо домаћини првенства Војводине за сениорке и сениоре. Заједно са Oдбојкашким савезом Србије 2006. године смо  организовали првенство Србије за сениоре на Бањи Јунаковић, а 2015. године, Апатин је био домаћин финалног турнира првенства Србије за јуниорке и јуниоре. Ове године смо организовали турнир за девојчице узраста до 15 година. Њих 80 из Апатина и Суботице су својим наступом, понашањем, као и максималном борбеношћу и залагањем показале да итекако успешно могу да играју и одбојку на песку. Учешће наших екипа на оваквим турнирима је вишеструко корисно, јер се стиче ново искуство, што свакако доводи до подизања квалитета, и у будућности веће афирмације одбојке на песку, као једног од најпопуларнијих олимпијских спортова, закључио је наш саговорник.

Видан Јеротијевић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.