Од 7. маја нова изложба у Галерији ,,Меандер”

Изложба слика и графика Алене Kлаћикове, под називом ,,Изгубљена мисао” биће отворена у петак, 7. маја, са почетком у 19 сати у Галерији ,,Меандер” у Апатину.

Према  речима ауторке, у свом новијем циклусу радова фокусира се на питања деконцентрације, растројености, презасићености настале услед неминовног примања превеликог броја информација и агресивних визуелних стимуланса. 

Биографија уметнице

Алена Kлаћикова је рођена 09.08.1991. године у Новом Саду. Завршила је основне студије на Академији уметности у Новом Саду, катедри за графику, у класи Анице Радошевић, 2014. године. Исте године уписује мастер студије и завршава их 2016. Поред графике, интензивно се бави сликарством и цртежом. Вишегодишњи стипендиста је Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, као и стипендиста “Доситеје” – фонда за младе таленте. Члан је СУЛУВ-а од јануара 2015. године. Приредила је осам самосталних изложби и учествовала на шездесетак колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је више награда за постигнут успех у оквиру студија, награде “Kорени”, као и треће Сенфелдер награде за изузетна остварења из области литографије у Немачкој. Од 2019. ради као асистент у Галерији Бел Арт у Новом Саду.

Поставка изложбе ,,Изгубљена мисао” у апатинској галерији трајаће до 20. маја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs