“Опрали” готово 70 милиона динара: Петоро ухапшено, за шестим се трага

Uhapšeni

Ухапшени бивши радници привредног друштва „Цонфезиони Андреа Сербиа“ д.о.о. Јагодина С. У., С. И. и Е. Т., као и Д. Б. и М. М.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су пет особа осумњичених за прање новца.

Ухапшени су, како је саопштио МУП Србије, бивши радници привредног друштва „Цонфезиони Андреа Сербиа“ д.о.о. Јагодина С. У. (41), С. И. (42) и Е. Т. (38), као и Д. Б. (41), одговорну особу предузетничке радње „Д. Б. ПР“, и М. М. (51), одговорно лице предузетничке радње „Ирон Стафф“..

Кривичном пријавом биће обухваћен је и тридесеттрогодишњи мушкарац, бивши радник ПД „Цонфезиони Андреа Сербиа“, осумњичен за проневеру у обављању привредне делатности, а за којим се трага.

Тридесеттрогодишњак, је, како се сумња, од 2015. до 2020. године, вишеструко увећавао зараде осумњичених, супротно закљученим уговорима о раду.
Он се терети и да је са рачуна ПД „Цонфезиони Андреа Сербиа“ пребацивао новац на свој рачун, као и на рачуне бивших радница тог предузећа Е. Т, С. У. и С. И. Они су, на тај начин, присвојили 47.353.746 динара, а новац су, како се сумња, подизали са рачуна и користили за личне потребе.

Тридесеттрогодишњак је осумњичен да је новац са рачуна ПД „Цонфезиони Андреа Сербиа“ пребацивао и на текуће рачуне радњи „Ирон Стафф“ и „Д. Б. ПР“, а одговорне особе тих фирми Д. Б. и М. М. су, како се сумња, на тај начин присвојиле 19.591.956 динара. Новац су, такође, користили за личне потребе, иако су знали да им је неосновано уплаћен.

Петоро осумњичених ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs