Откријте, доживите и бициклирајте кроз природу уз Муру, Драву и Дунав

Бициклистичка стаза Европски Амазон је дугачка бициклистичка стаза која прати јединствене речне крајолике река Муре, Драве и Дунава на преко 1.250 км у 27 етапа и нуди невероватну прилику за бициклистички одмор у природи с искуством културне баштине подручја. Приликом резервације ове бициклистичке авантуре, део потрошње директно подржава очување природе у будућем UNESCO-овом Резервату биосфере с 5 земаља Мура-Драва-Дунав.

ЛОKАЦИЈА (Подручје општине Апатин) – Бициклистичка рута Европски Амазон, Interreg ДТП пројекат који повезује 15 пројектних партнера и 11 придружених партнера, развио је модел за одрживу мобилност и јединствени туристички производ у будућем UNESCO-овом Резервату биосфере с 5 земаља Мура-Драва-Дунав.
Са 1.250 км бициклистичких стаза које прате обе стране река, у 27 етапа кроз Аустрију, Словенију, Хрватску, Мађарску и Србију, Бициклистичка рута Европски Амазон, представља напредни водећи одрживи производ.

„Иако смо морали променити своје планове и одгодити отварање Бициклистичке руте Европски Амазон, наставили смо развијати свој одрживи бициклистички производ у сарадњи са туристичким организацијама, пружаоцима услуга, општинама, регијама и заштићеним подручјима како бисмо потакнули уравнотежен локални развој. Сви бициклисти који посете ово запањујуће лепо речно подручје, могу пронаћи наша одморишта, путоказе и осталу опрему за стазе, а они који их планирају посетити, могу у међувремену прочитати наш бициклистички водич Info & Guides – Amazon of Europe (aoebiketrail.com), који ће их сигурно надахнути за резервацију бициклистичког одмора у склопу Бициклистичке руте Европски Амазон, чим успоставимо наш Резервациони центар. Овог лета започињемо сезону тестирања, тако да смо сигурни да бициклисти могу имати сигурно и невероватно искуство ”, рекла је Уршка Долинар, менаџер водећег партнера пројекта Amazon of Europe Bike Trail.
“Amazon of Europe Bike Trail” нуди комплетну услугу за бициклисте у оквиру свог Центра за услуге и резервације, а у фокус ставља природу кроз програм валоризације „Бициклирај за природу“. Програм осигурава директно поновно улагање одређеног процента прихода у пројекте заштите природе у региону.

„Подручје будућег UNESCO-овог Резервата биосфере са пет држава Мура-Драва-Дунав простире се на милион хектара изузетних природних пејзажа и културне баштине, и жариште је биолошке разноликости и ретких природних станишта – плавних шума, шљунковитих и пешчаних спрудова и лукова. Kако бисмо га сачували, развили смо програм “Бициклирај за природу” који помаже у финансирању пројеката заштите природе у региону, а сви бициклисти који одаберу Бициклистичку руту Европски Амазон, добијају прилику директно допринети заштити ове јединствене регије“, рекла је Ања Kрајник, заменик менаџера пројекта “Бициклистичка рута Европски Амазон”.

Бициклистичку руту Европски Амазон можете открити на нашој wеб страници производа Home – Amazon of Europe (aoebiketrail.com), где можете пронаћи свеобухватне информације о рути, као и о авантурама и открићима јужне и северне руте.

Осим бициклиста, Бициклистичка рута Европски Амазон отворена је за све посетиоце и нуди спектакуларне природне крајолике и могућности за разне забавне активности што је чини изврсном дестинацијом за све љубитеље природе!

Детаљније можете прочитати овде.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs