Панорама кратког аустријског филма 12. и 13. јула на Сомборском филмском фестивалу

Muzej Sombor

У склопу овогодишњег Сомборског филмског фестивала, биће приказана и селекција Панорама кратког аустријског филма.

Овогодишња панорама представља сомборској публици аутријску кинематографију, из визуре пет краткометражних остварења, која су прошла верификацију на међународним и домаћим филмским фестивалима. Покровитељ програма је Аустријски културни форум Београд, а селектор је Дејан Дабић.

Пројекције филмова одржаће се 12. и 13. јула од 22 часа у дворишту Градског музеја, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Публика ће моћи да погледа следећа остварења:

1. Живот на рогу
Трајање 25 мин.
Режија/сценарио: Mo Harawe
Деценијама се отровни отпад илегално одлаже на обалу Сомалије. Цунами 2004. године оштетио је затроване контејнере, што је довело до ширења болести.

2. Веш-машина
Трајање 25 мин.
Режија/сценарио: Доминик Хартл
У вези истрошеној рутином, продаја покварене машине за прање веша преко интернета постаје важно питање расизма и морала.

3. Преко ноћи – Оехл
Музички спот, Трајање 4 мин.
Режија:Rupert Höller
Већина људи сада добро зна какав је осећај провести цео дан сам код куће, слично главној јунакињи у вештом црно-белом видеу Руперта Холера, сниманом као спот за групу Оехл.

4. Иста врста рибе
Трајање 17 мин.
Режија: Raphaela Schmid
Говорити о смрти блиског члана породице није лако. Поготово не када је сестра преузела бригу о болесној мајци, а брат побегао у иностранство из страха од одговорности.

5. Ноћни чувар
Трајање 30 мин.
Режија/сценарио: Albin Wildner
Након што фабрика у којој је радио као техничар пресели производњу у иностранство, аустријски завод за запошљавање приморава Рафаела да прихвати посао ноћног чувара, пошто је у његовим годинама постао сувишан за привреду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs